Shoqëria jonë e shkollës përbëhet prej shumë lloje të njerëzve:
Nxënëse dhe nxënës,mësuese dhe mësues,prindër,referentë,asistentë pedagogjik,ndihmës,sekretari,kujdestare dhe kujdestarë për tërë ditën(gjithëditën),nxënëse dhe nxënës nê gjuhën amtare ,pastruese,praktikant…

Ne të gjithë vijmë këtu të mësojmë ose të punojmë dhe duam të ndihemi mirë në këtë mes.Që kjo të arrihet ,ndjekim rregullat në vijim:


Unë sillem me të tjerët, ashtu si unë dua të trajtohem nga ata. Unë shkoj ngadal në shkollë.

Unë vij i perpiktë në mësim.

Unë sillem i qetë në shkollë.

Unë ndihmoj që shkolla dhe oborri i shkollës të mbahet i pastër.
Unë jam i miqësuar (përzemërt) me të tjerët.
Unë ju ndihmoj të tjerëve.
Unë i pêrfilli (marr parasysh) tê tjerët.
Unë kërkoj tek problemet zgjidhje paqësore.
Unë sillem me tê tjerët,ashtu si unë dua të trajtohem nga ata.
Unë sillem me të tjerët,
ashtu si unë dua të trajtohem nga ata.
Unë shkoj ngadal në shkollë.